LAVANDOFFEE BIO 150 G - Mletá BIO káva s levandulí - Lavandia
Mletá BIO káva s levandulí - skvělá na espresso, filtr nebo moka konvičkování.
Detailní popis produktu
Luxusní směs mleté kávy je vytvořena pro ty z vás, kteří touží po tradičním a vyváženém espressu s netradičním chuťovým akcentem levandule lékařské. Kombinace dvou druhů jihoamerické arabiky a levandule lékařské potěší vaše chuťové pohárky vynikající a jemnou chutí kávy s tóny čokolády, mandlí, kandovaného ovoce a levandule, jejíž chuť se rozvine na samém začátku nebo konci konzumace kávy, v závislosti na zvoleném způsobu přípravy. Kvalitní arabika vás nabudí a dodá vám energii, levandule zmírní vypětí a stres - ideální kombinace pro rušné pracovní dny i chvíle pohody.
Ve spolupráci s pražírnou Coffeespot z Babic, Certifikováno BIO.
Složení:
- 100% arabica - směs Brasil Diamantina BIO a Peru Chanchamayo BIO
- levandule lékařská BIO ve formě mletého květu 4 %
Jak chutná levandulová káva:
- úžasná chuť arabica kávy, tedy trochu čokoládová s krásnou a jemnou kyselinkou a právě levandule, která je v kávě formou mletého květu kávu příjemně zjemní, levanduli cítíte až na zadním patře a to jemným tónem
- čistým spojením kávy a levandulového květu vznikla opravdu vyvážená chuť
Tipy na přípravu:
Tato káva je vhodná pro většinu tradičních způsobů přípravy kávy, tj. zejména pro filtr, moka konvičku, domácí kávovar, aeropress, aj. Hodí se také pro přípravu našeho známého "turka", jestliže si uděláte truka do skla, uvidíte i krásnou strukturu "logru" a vykreslení levandule.
KÁVOVÁ ZRNA, PRAŽENÍ A NÁSLEDNÁ SPOTŘEBA
Na vývoji a pražení kávy spolupracujeme s moravskou rodinnou pražírnou COFFEESPOT.
Kávová zrna se od dodavatelů přebírají co nejčerstvější a dostává se jim maximální péče a ideálních podmínek už během skladování - neustále se kontroluje vlhkost a teplota okolního vzduchu. Díky tomu se před pražením zachovají všechny kvality a vlastnosti suroviny.
Abychom zaručili uchování výrazné chuti, aroma a čerstvosti, praží se káva záměrně po menších šaržích. Po pražení se káva chladí v bubnu pražícího stroje a následně vyvětrává. Tím se ustálí chemické reakce, které vznikly během pražení. Následně se namele a v co nejkratší době zabalí do sáčků o objemu 150 g. Díky tomuto procesu se k vám káva dostane v nejlepší možné kondici. Ke kávě přidáváme BIO sušenou levanduli z našeho vlastního pole.
Doporučené datum spotřeby je vždy uvedeno na zadní straně obalu. Dále uvádíme datum maximální trvanlivosti kávy.
Mnoho krásných zážitků s naší kávou s levandulí vám přeje vaše levandulová farma z jižní Moravy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.